Sikkerhedsråd på Legepladsen

1. Følg S.A.F.E. sikkerhedsråd

Vores første tip er åbenlyst. Det nationale program for legepladssikkerhed startede i oktober 1995 for at hjælpe folk i USA med at se nærmere på sikkerhedsspørgsmål i forbindelse med legepladser. S.A.F.E. står for supervision (tilsyn), age-appropriateness (at lege med redskaber, der er beregnet til det rette alderstrin), fall surfacing (underlag, der absorberer fald) og equipment maintenance (vedligeholdelse af udstyr). Denne plan har nationale, statslige og lokale niveauer. For at S.A.F.E. skal virke, bør rekreative administratorer sørge for at de følger planen for alle tre niveauer.

2. Stressovervågning

Efter du er gået over S.A.F.E. planen, er det vigtigt at sikre, at de fire områder er omhyggeligt dækket. Det første og vigtigste område er tilsyn. Voksentilsyn er et af de største forsvar børn har mod legepladsskader. Voksne kan se efter potentielle legepladsfarer samt at hjælpe med at lege, når det er nødvendigt. Hvis en skade opstår, kan voksne hurtigt identificere de skadede personer og tage de nødvendige skridt.

3. Sørg for, at børn leger på aldersmæssigt egnet udstyr

Det andet element i S.A.F.E. er aldersmæssigt design. Legepladsudstyr skal adskilles efter aldersniveau som følger:

6 – 23 måneder

2-5 år

5-12 år

Det er afgørende for voksne vejledere at holde yngre børn fra større strukturer. Som rekreativadministratorer kan du øge bevidstheden om dette sikkerhedsråd ved at markere legestrukturer i din park eller facilitet.

4. Sørg for at have de korrekte overflader og underlag

Den tredje sikkerhedsråd i systemet er underlag. Faldunderflag refererer til underlaget legepladsen er bygget på. Uacceptable underlag til legepladser omfatter cement, græs og jord. Disse hårde overflader kan øge chancen for alvorlig skade. Hvis et barn falder, skal de falde på løse fylde materialer, der opretholdes på 30 cm for at mindske risikoen for en skade.

5. Vedligehold udstyr

Det sidste tip i S.A.F.E. programmet er vedligeholdelse af udstyr. Legeplads- og parkadministratorer bør regelmæssigt kontrollere strukturer. Tjek for ting som forringende strukturer, splinter på træudstyr, revner i plast og rust. Da disse problemer kan opstå over tid, er det meget vigtigt at kontrollere og genchecke som tiden går. Påmind forældre og andre vejledere om at kontrollere legeområdet, før de lader deres børn lege og om at rapportere eventuelle vedligeholdelsesproblemer med det samme.

6. Fjern tilbagekaldt udstyr

En gang imellem tilbagekaldes et populært legepladsredskab. Når det sker, er det vigtigt, at du straks fjerner det. For eksempel tilbagekaldte Consumer Product Safety Commission (CPSC) i 1995 store dyregynger. Du kan holde øje med tilbagekaldninger af legepladsudstyr her.

7. Beskyttelse fra elementerne

Vejret påvirker i høj grad legepladssikkerheden. Børn er i fare på legepladsen, når det er for varmt eller for koldt. Når varmeindekset er over 32 grader, er udstyret varmt og børn er mere udsatte for varme-relaterede skader. Når temperaturen stiger, skal du minde voksne vejledere om at kontrollere legepladsoverflader, før børnene kan lege på dem, så de ikke brænder sig. Termiske forbrændinger er almindelige for børn på legepladsen på varme dage. Væsentlige sundhedsrisici opstår også, når vindkølingsfaktoren er ved eller under -25 grader. At have adgang til lokale vejrudsigter er den bedste måde at finde ud af, hvad temperaturen egentlig er på din legeplads. Det er også vigtigt at vide, hvornår farligt vejr er på vej for at få børnene til sikkerhed, før det er for sent.

8. Insister på sikkert tøj

Et andet vigtigt råd er at øge bevidstheden om passende legepladsbeklædning. En stor procentdel af sikkerhedsspørgsmål i forbindelse med legepladser opstår, når børn bærer farligt tøj. Tøjstrenge, løst tøj og andre genstande omkring et barns hals sætter dem i fare for kvælning. Strenge på sweatshirts bør fjernes, før du leger på legepladsudstyr. Sørg for at børn har lukkede sko og har snørede snørebånd.

9. Ingen cykelhjelme

En beklædningsgenstand, der har brug for sit eget råd, er cykelhjelme. Mange børn cykler til og fra parker. Dine tilsynsførere tror måske, at hjelme vil gøre børn sikrere, men i virkeligheden bringer klip og strenge dem i fare. Cykelhjelme bliver ofte fanget i legepladsudstyr og kan også forårsage kvælning. Du kan opsætte skilt og sende meddelelser, der advarer forældre og vejledere mod at lade børn bære deres cykelhjelme på din legeplads.

10. Giv dig selv årlige karakterer

Vores sidste legeplads sikkerhedsråd er at være årvågen. Kontroller din sikkerhedsscore regelmæssigt for at sikre, at din rekreative facilitet er sikker for alle besøgende. Det nationale program for legepladssikkerhedes rapportkort er et godt værktøj til at evaluere din facilitet og organisere sikkerhedsspørgsmål efter prioritet. Hvis du har andre sikkerhedsråd, kan du tilføje dem i kommentarerne nedenfor!

Tips som Uniqa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *