Eldgropar vs. Terrassvärmare

Om du funderar på att värme upp en terass utomhus eller uteplats, då finns det två alternativa sätt du kan göra detta på. Dessa är, terrassvärmare eller eldgropar, och båda har sina egna fördelar och nackdelar, och du bör ta dig tid att titta mer noggrant på dessa för-och nackdelar, innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Fördelar och nackdelar med Eldgropar

När det gäller eldgropar, kan du bli förvånad över att det finns ett antal olika alternativ som finns tillgängliga. I själva verket finns det fyra huvudsakliga typer av eldgropar som finns att köpa och dessa är, i rostfritt stål, ett bord som en eldgrop, koppar och slutligen gasdrivna. Eldgropar i rostfritt stål är utmärkt för de människor som letar efter en stil som är lite mer modern och modernt utseende.

Ett bord som en eldgrop, är helt enkelt ett stort bord som har eldstad belägen i mitten så att alla får nytta av värme som avges från elden. En eldgropsskål i koppar är en annan populär stil, och har den extra fördelen av ha dubbla syften, som i värmen på sommaren, kan det vara fylld med is och används för att hålla drycker nerkylda. Eldgropar är praktiska eftersom de har förmågan att ge omedelbar värme och lågor och är perfekt för de människor som inte vill ha besväret med att vänta på en eld att nå sin fulla intensitet.

Spelar storleken på gropen eller skålen någon roll?

Med eldgropar, handlar allt om skålensstorlek, och detta är en av baksidorna av eldgropar och du måste titta på eldskålar mellan 18 till 22 tum, då detta är rätt storlek för en medelstor vedbit. Om du väljer mindre en mindre skål för din eldgrop, då kommer du att behöva trycka ner vedbitarna, och på toppen av det, kommer du inte få så mycket strålningsvärme från en mindre eldgropsskål som du kan förvänta dig från en större. En av de stora nackdelar med att äga en eldgrop i förhållande till en Solamagic terrassvärmare är att du måste tömma eldstaden på aska, och detta kan vara lite av en rutin i den bästa av tider.

Vad sägs om en terrassvärmare?

Det andra valet när det gäller utomhusvärmare kommer i form av terrassvärmare. Dessa är i första hand utformade för enkel och säkerhet och de finns i två huvudsakliga varianter, gas och elektriska. Gasdrivna terrassvärmare kan köras från huvudgas eller genom användning av propapgas cylindrar. Gasdrivna terrassvärmare tenderar att vara fristående, medan eldrivna terrassvärmare kan antingen vara fristående eller monteras på vägg eller i tak.

Om du funderar på att värma ett mindre område, då kan du också köpa bordsvärmare, och dessa är perfekta som de är också mycket portabla och mindre påträngande än de större fristående. För alla sorter utom vägg versionerna, bör du se till att din terrassvärmare är utrustad med en säkerhetsfunktion som stänger av värmaren om det händer något.

När man jämför terrassvärmare med eldgropar, skulle jag välja en terrassvärmare, och det är för att de är säkrare, mer bärbara, kräver mindre städning och de ger mer värde för pengarna än en eldgrop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *